úterý 25. června 2024

Její žákyně byla němá a slepá, přesto našly společnou řeč... Anne Sullivan


Když jsem psala poslední inspirativní příběh, zmínila jsem, že je to pouze první část. Helen Keller je velká osobnost, která si zaslouží, aby o ní svět věděl, ale za jejím úspěchem, kromě její vlastní víry, stojí i její učitelka Anne Sullivan, které chci věnovat dnešní článek.

Kdo byla Anne Sullivan?

Anne byla klíčovou osobou v životě Helen. Přišla k ní jako dvacetiletá, když Helen bylo sedm. Anne zpočátku zkoušela učit Helen prstovou abecedu, což nebylo úspěšné, dokud nepřišla s nápadem, jak ji motivovat. Vzala Helen k pumpě, nechala jí téct vodu na jednu ruku a na druhou pomocí prstové abecedy vyťukávala stále dokola slovo "voda". Tento přístup zafungoval, Helen to nadchlo a během toho dne se naučila prvních 30 slov svého života.

Společné úsilí – velký výsledek

Anne také naučila Helen mluvit, což byl obrovský úspěch. Stala se nedílnou součástí Helenina života, byla s ní na vysokých školách a procestovala s ní svět. Byla jí nejen učitelkou a společnicí, ale hlavně přítelkyní.

Příběh Helen je obdivuhodný, ale nebýt Anne, díky které v sobě objevila chuť a sílu, kdoví, jaký by byl její konec.

Co jsem tímto příběhem chtěla říct? Někdy nemusíte být na vše sami. Občas je fajn mít parťáka, který vás motivuje, probouzí ve vás to dobré a dodává vám sílu. Izolovat se od lidí a jít si za svým snem není pro každého. Ano, musíte si věřit sami a spoléhat na sebe, ale ohromnou motivací je mít někoho, kdo ve vás věří a učí vás nové věci - ideálně když se učíte vzájemně.

Úspěch není jen pro jednotlivce. Máte-li někoho, kdo je vaším hnacím motorem, můžete stoupat nahoru společně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář, postřeh a návrh :-)