čtvrtek 13. června 2024

Shrnutí dosavadních poznatků o mozku


Zdá se to skoro neuvěřitelné, ale už jsme si spolu řekli, co je naše základní řídící jednotka a dozvěděli se o základních pilířích, na kterých stojí produktivita našeho mozku. Probrali jsme spolu stres, cvičení, výživu, spánek a i význam zážitků.

 

Shrnutí hlavních faktorů + vaše úkoly:

  • Stres: Naučte se mít svůj stres pod kontrolou a regulujte svůj nervový systém. Zařaďte si do harmonogramu ranní meditaci, začněte na 5 minutách a postupně navyšujte na dvacet.
  • Cvičení: Po meditaci věnujte pár minut cvičení. Stačí protáhnout tělo a krční páteř. Několikrát týdně na 30 minut přidejte něco intenzivnějšího, jako je aerobic, svižná procházka nebo pořádný úklid.
  • Výživa: Začněte den sklenicí vody místo ranního kafe. Přibližte svůj jídelníček středomořskému stylu a vyřaďte cukr co nejvíce.
  • Spánek: Snažte se každou noc spát minimálně 7 hodin.
  • Zážitky: Neustále zaměstnávejte svůj mozek učením něčeho nového a udržujte ho mladý a v kondici.

 A protože jsem vás dneska zahranula úkoly, bude dnešní článek kratší. Chci, abyste si jednotlivé body několikrát prošli a aktivně je zařadili do svého života, protože nás toho čeká mnohem víc a je důležité mít kvalitní základy, na kterých můžeme potom dál stavět.

Co nás čeká dále

Tímhle to ale vše teprve začíná. Od příštího týdne se zaměříme na zlepšení produktivity. Prozkoumáme rozdíl mezi tvrdou a chytrou prací, jak se liší produktivita od efektivity, a mnoho dalšího.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář, postřeh a návrh :-)